Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2019 yılı için personel alımı yapacağını ay başında ilan etmişti. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü farklı pozisyonlar için kamu personeli alımı yapacak. Adaylar başvurularını yapmaları ile birlikte sonuçlar için bekleyiş maratonu başlamıştı ve bekleme sona erdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bugün ( 30 Temmuz 2019 ) itibari ile sonuçları açıkladı.

HANGİ KADROLAR İÇİN BAŞVURU ALINDI!

CTE 2019 yılı için 6.126  infaz ve koruma memuru,  247 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 91 hemşire,   84 teknisyen,  169  destek personeli (şoför),  24  destek personeli (aşçı),  2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  6.743 personel alımı kadroları için Türkiye Geneli 81 ilden başvuru aldı.

Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamışlardı ve adaylara 15 günlük verilmiş olan süre 16 temmuz 2019 tarihinde sona ermişti. 

ADAYLAR NEYE GÖRE DEĞERLENDİRİLDİ?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alımı pozisyonları için başvuru yapmış olan adaylar, infaz ve koruma memuru, Hemşire, destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen kadroları için beş katı, Destek personeli (şoför) adayları için on katı, Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı  kadar aday KPSS puan durumlarına göre sıralama yapılarak değerlendirldi ve adayların sonuçları açıklandı.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Başvuruların 16 Temmuz 2019 tarihinde sona ermes ile birlikte 30 temmuz 2019 tarihi sonrası başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar başvuru sonuçlarını, dli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı  resmi  internet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.  Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

İNFAZ KORUMA MEMURU İÇİN BOY VE KİLO ÖLÇÜMÜ YAPILACAK!

İnfaz ve koruma memurları için ilan edilen pozisyon sayısının beş katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan infaz ve koruma memuru adaylarının boy ve kilo ölçümleri her bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu için ayrı ayrı olmak üzere   05/08/2019 ve devam eden günlerde yapılacak olup, adayların boy-kilo ölçümüne hangi gün katılacakları ilgili sınav komisyonlarınca ilan edilecektir. Boy kilo ölçümüne katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek, sözlü sınava katılamayacaklardır. Boy kilo ölçümünü geçerek sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ayrıca ilgili sınav merkezleri tarafından ilan edilmesi gerekmektedir.

SONUÇLARI AÇIKLAYAN ADLİYELER İÇİN BURAYA TIKLA