Türkiye genelinde Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında üreticilere aylık bazda çiğ süt ödemeleri yapılmaktadır. Konu ile ilgili Ocak, Şubat ve Mart dönemini kapsayan çiğ süt destek ödemeleri yapılacağı tarih paylaşıldı.

Çiğ süt ödemelerinde tarih netleşti!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan son dakika paylaşımında çiğ süt ödemeleri ile ilgili müjde verilirken 3 aylık çiğ süt destek ödemelerinin 24 Temmuz 2017 Cuma günü itibariyle ödeneceği belirtildi.

Bakan Pakdemirli paylaşımında ödemelerin yapılacağı saat ile ilgili detayları da açıkladı. Açıklamaya göre yapılacak ödemeler saat 18.00’dan sonra gerçekleştirilecek. Paylaşılan istatistiki verilerde ise 329.4 milyon liralık bir çiğ süt desteğinin verileceği açıklandı. Bu ödemelerden yararlanacak olan üretici sayısı ise 254 bin 300.Mevcut ödemeleri karşılayacak olan çiğ süt miktarı ise 2.45 milyon ton olarak açıklandı.

Yapılan bu açıklama ile birlikte uzun zamandan beri bekleyişte olan süt üreticilere önümüzdeki günlerde ödeme alacağının müjdesini öğrenirken, Cuma günü itibarıyla binlerce kişiye ödemeleri en kısa süre içerisinde yapılarak destek ödemelerinde süreç tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim