Türkiye’de korona virüs ile mücadele sürecinde en çok etkilenen personeller cezaevi personeli olurken, yapılan yeni açıklama ile birlikte korona virüs kapsamında yeni bir düzenlemenin yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili resmi açıklama Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılırken, karantina uygulamasının uzatıldığı bildirildi.

31 Mayıs’a kadar karantina süresi uzatıldı

Açıklamada, mevcut tüm cezaevlerinde uygulanan karantina sürecinin 31 Mayıs’a kadar devam edeceği belirtildi.  Alınan bu kararda, Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerisinin dikkate alındığı da özellikle vurgulanırken, alınacak önlemler ve yeni kararlar da bildirildi. Buna göre;

  • İzolasyon süresi 14 gün olarak devam edecek. Mevcut şartların yetersiz olması halinde bu süre 7 güne kadar düşürülebilecek.
  • İzolasyon konusunda yer değişikliklerinde PCR testleri uygulanacak.
  • Evde izolasyonda olan personellerin takibi yapılacak.

Alınan bu kararlar ile birlikte cezaevi personellerine uygulanacak karantinalarda, 7 gün ile sürenin sınırlandırılabileceği belirtilmiş durumda. Bu nedenle de olabilecek olası bir iş gücü düşüşünde personellerin 7 gün izolasyon sonrasında çalışmaya devam etmesi, düzenlemeler ile birlikte yasal bir statü kazanmaktadır.