Türkiye'de pandemi süreci ile birlikte pek çok farklı etkinlik iptal edilirken aynı zamanda cemaat ile birlikte gerçekleştirilen camilerdeki namaz kılma işlemleri de durdurulmuştu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda korona virüsünün yayılmasının durdurulabilmesi ve bu konuda güvenliğinin sağlanabilmesi adını camilerde cemaat ile kılınan namazlar yasaklandığı ifade edilmişti.

Uzun aranın ardından ilk Cuma namazı

Geçtiğimiz günlerde normalleşme kapsamında cemaat ile namaz kılma konusunda ilk adım atıldı. Cuma günü vatandaşlar cemaat birlikte ilk namazını kılarken bu konuda henüz tüm namazlar cemaat için ibadete açılmadı ve Cuma ile sınırlı kaldı.

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşallah ise mevcut beş vakit namazın ne zaman kılınacağı ile ilgili yaptığı açıklama ise sürecin devam edeceğini açıkladı. Yaklaşık 2 buçuk aydan beri cemaate kapalı olan camilerde İlk cuma namazı geçtiğimiz cuma günü kılınırken şu andaki mevcut hassas dönemin sorunsuz bir şekilde devam ettirebilmesi adına camilerin bir süre daha kapalı tutulacağı öğrenildi. Bu nedenle camilerde namaz kılmak isteyen vatandaşlar için cemaat ile namaz kılınabilmesi adına bir süre daha beklenilmesi öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim