Türkiye'nin farklı kurumlarında ve farklı pozisyonlarında istihdam etmekte olan taşeron işçiler için bilindiği üzere hükümet taşeron yasasını çıkardı. Buna göre yüz binlerce taşeron işçiye kadro verilecek. Peki çok kurum kadro alacak taşeron işçilerin isim listelerini yayımladı.

Bilindiği üzere taşerona kadro başvuruları yapılmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından kadro alacak taşeron işçilere ek ikramiye ödemesinin yapılacağı belirtilmekteydi. Taşeron işçiler kadroya geçmeleri ile birlikte ne kadarlık ikramiye prim maaş ödemesi alacaklarını merak ederken sonunda konu hakkında açıklama yapıldı.

BAKAN İKRAMİYE TUTARINI AÇIKLADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı ve yapılan açıklama da taşeron işçilerin kadroya geçmeleri ile birlikte aldıkları maaşın 1.5 katını ikramiye olarak alacaklarını belirtti. Buna göre ikramiye tutarları işçiden işçiye değişecek fakat ortalama işçiler maaşlarının 1.5 katını ikramiye olarak alacaktır.

Örneğin taşeron olarak istihdam ederken 2 bin lira maaş alan bir işçi bu tutarın 1.5 katını yani ortalama 3 bin liralık bir ikramiye ödemesi alacaktır. Yine diğer işçilerde ne kadarlık ikramiye ücreti alacaklarını hesaplamak için maaşlarını hesap makinesi aracılığı ile 1.5 katıyla çarparak hesaplayabilir.

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMAMIZ GÜNCELLENDİ!

Editör: TE Bilisim