Ülkemizde bilindiği üzere engelli adayların hayata kazandırılması ve istihdamlarının da sağlanması için hem özel sektör firmaları hemde kamu kurumları ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştırdıkları toplam personel sayısının belirli bir oranınca uygun pozisyonlar için engelli memur alımı gerçekleştirmektedir.

Daha önceden hükümet tarafından yapılan açıklama ile 2018 yılı başından sonuna kadar toplam 5 bin kişilik engelli memur atamasının yapılacağı belirtilmişti. İlk atamalar ne zaman olacak, kaç kişilik alımlar yapılacak derken sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna engelli memur ataması tarihi verildi. Peki 2 bin 500 engelli memur alımı ne zaman yapılacak?

BAKAN TARİHİ AÇIKLADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da Mart ayı içerisinde toplam 2 bin 500 engelli memur alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre kamuya ilk engelli memur atamaları Mart ayı içerisinde yapılacak. Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamasında kamuya ikinci engelli memur ataması tarihini de açıkladı.

Buna göre ikinci engelli memur ataması da 2 bin 500 kişilik olarak yapılacak olup tahmini Eylül - Ekim tarihleri arasında yapılması beklenmektedir. İlk 2 bin 500 engelli memur ataması yapıldıktan sonra kamuoyuna ikinci engelli memur atamasının net tarihi hakkında da duyuru yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim