Ülkemizde bilindiği üzere son dönemlerde kamuya farklı yenilikler getirildi. Taşeron işçilere kadrolar verildi ve uzun süredir memurluğun kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik haberler yapılmaya devam ediyor. Bir dönem devlet memurları kanunun kaldırılacağı konusu manşet olmuştu ve şu aralarda memurluğun kaldırılacağına dair haberler yapılmaya devam ediyor.

Kamuda memurluk kaldırılacak mı, memurluk kaldırılacak ise nasıl bir sistem getirilecek merak edilirken sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı ve memurluk sisteminin kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik bilgi verildi.

HABERLER ASILSIZDIR AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da son günlerde memurluğun kaldırılacağına yönelik haberlerin yapıldığı bu haberlerin asılsız olduğu kamuya alımların devam ettiği mevcutta 3,5 milyon kamu görevlisinin olduğu ve eski sistem nasılsa aynı sistemin devam edeceği belirtildi.

Bilindiği üzere yapılan bu asılsız haberlerde tüm memurların artık sözleşmeli olacağı, kadro sisteminin kaldırılacağı, sözleşme çerçevesinde çalışma sisteminin getirileceği, memurluk sisteminin kaldırılacağı gibi açıklamalar yapılmaktaydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile bu haberler yalanlanmış oldu.

Editör: TE Bilisim