Çalışanlara Ekstra Zam Geliyor

Hükümet tarafından asgari ücrete yapılması planlanan zamlardan sonra tüm çalışanlarında yüzü gülmüş olacak. Özellikle asgari ücretin 1300 TL olması, ufak yerleşim yerlerinde çalışanları biraz daha rahatlatacağa benziyor.

 

2016 yılı ile birlikte yapılacak olan asgari ücret zamlarından sonra işveren tarafından da belli bir zam yapılacak. Bu yaşanacak olan artışlar tabi ki çalışanların yüzünü güldürecek. Yapılacak olan bu zamlar ile birlikte asgari geçim indirimlerinde de önemli bir artışlar görünecek. Yükselen maaşlar ile birlikte asgari geçim indiriminin 33 liraya yükseleceği belli oldu gibi. Çalışanların maaşlarında kesilen askeri geçim indirimlerine ilişkin tutarlar, evli olduğu halde eşi eyer sigortalı ise bu oranda farklılık gösterebilecek.

 

Asgari ücrete yapılacak lan yüzde 30'luk artış ile birlikte kim ne kadar alacak? Asgari ücrete yapılacak olan 300 TL'lik artış ile birlikte asgari geçim indirimlerinde de yüksek bir artış bekleniyor. Bu yıl içinde bekar olarak asgari ücret ile çalışanlara aylık 90 TL ödeme yapıldı. Bu yapılacak zam ile birlikte bekarların asgari geçim indirimi 123 lira olacak. Evli ve eşi çalışmıyor Çocuksuz 148 TL, Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu için 166, Evli eşi çalışmayan 2 çocuklu için 185, Evli eşi çalışan çocuksuz 123 TL, Evli eşi çalışan 1 çocuklu için 142, Evli eşi çalışan 2 çocuklu için ise verilecek olan asgari ücret indirimi 160 TL oluyor

Editör: TE Bilisim