Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği annelere kreş yardımı sağlanacak. Buna göre bu destekte 0-60 aylık çocuklarını kreşe, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen ve aynı zamanda sigortalı çalışan 10 bin 250 anneye, her ay 650 TL destek sağlanacağını açıklamıştı. Bu uygulamaya yönelik başvurular başlamış olup detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları Nelerdir ?

İlgili proje kapsamında Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-60 ay aralığında (60’ıncı ay dahil) çocuk sahibi olmak, Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden birinde ikamet etmek, Projeden mali destek ödemesi almak istediğiniz çocuğunuz ile birlikte aynı evde ikamet etmek (Çocukla annenin ikametgâhı aynı olmalıdır.),En geç kesin kayıt tarihi itibarıyla bir işverenin yanında 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak (SGK’ya devri yapılmayan banka sandıklarına tabi olanlar hariç),Kesin kayıt tarihi itibarıyla son bir yılda SGK'ya bildirilen kazancınızın aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını aşmıyor olması, (2019 yılı için 5.116,80 TL) ve 0-60 ay aralığındaki çocuğu Proje uygulama illerindeki Milli Eğitim Bakanlığı ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine çalışma saatlerinize uygun olarak düzenli göndermek gereklidir.

Mali Destek Ne Kadar ?

Annelere verilecek mali destek miktarı aylık 100 Avro ‘dur. Bu mali destek, çocuğunuzu okul öncesi eğitim ve/veya bakım kurumuna (kreş, anaokulu veya gündüz bakımevi) gönderdiğinizde ortaya çıkacak olan masraflarınızın bir kısmını karşılamaya yönelik olacaktır. Ayrıca projeye kayıt olduğunuz ilk ay bir defaya mahsus kırtasiye giderleri için 100 avro ödenecektir. Proje kapsamında en fazla 24 aya kadar mali destek ödemesi alınabilecektir. Çocuğunuz 72 aylık olunca veya ilkokula başladığında mali destek ödemesi kesilecektir.

Başvuru Nasıl Yapılır ?

İlgili proje kapsamında başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru için tıklayınız

Editör: TE Bilisim