Türkiye’de binlerce araç sahibi bulunmakta olup özellikle yılın başından itibaren benzin ve motorine uygulanan zamlar birçok vatandaşın tepkisini çekmişti. Benzin fiyatlarının artış gösterdiği yıl başından itibaren yüzler güldürecek olan haber bugün geldi. Gündemde yer alan açıklamaya göre benzin ve motorin fiyatlarında bu geceden itibaren olmak üzere indirim geleceği yer alıyor. Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde birçok araç sahibini yakından ilgilendiren indirim haberine ilişkin detaylar şu şekilde.

Benzine 28 Kuruş İndirim

Araç sahiplerinin yaklaşan bayram öncesinde sevindirecek haberde benzine 28 kuruş indirim geleceği ifade edildi. Bu kapsamda bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere fiyatlarda indirim yapılması bekleniyor. Bu indirimin özellikle Brent petrol fiyatlarındaki düşüş sebebi ile gerçekleştiği bilinmekte olup uluslararası piyasalarda benzinin ton fiyatının düşmesi, bunun yanı sıra ayrıcadolar ve TL'deki arasındaki kur farkının düşmesi nedeniyle deolduğu ifade edildi.

Motorine İndirim De Yolda

Bu geceden itibaren benzin fiyatlarında 28 kuruşluk indirime gidileceği açıklandı. Şüphesiz birçok araç sahibini sevindirecek haber sonrası merak edilen konulardan birisi de motorine de indirimin yapılıp yapılmayacağıydı. Bu konu hakkında da bir açıklama gelmiş olup buna göre benzine yapılacak indirimin ardından motorine de indirimin yolda olduğu ifade edildi. Gündemde yer alan kaynaklara göre motorine de 9 Ağustos Cuma gününe kadar indirim gelebilir.