Özellikle 31 Mart seçimleri sonrasında Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi belediyelerde yaşanan işçi çıkarmaları sonrasında birçok kamu ve taşeron işçisi mağdur olmuştu. Bu noktada özellikle parti değişikliği olan belediyelerde çalışan işçilerin çıkarılma olaylarında mağdur olduğu görülmüş olup konuya ilişkin bir açıklama bugün Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çaytarafından ele alındı.

CHP Açıklama Yapmıştı

Konu ile ilgili olarak seçimden sonra parti değişikliği sebebi ile işten çıkarılmalar hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmıştı. Yaptığı bu açıklamada CHP Genel Başkanı, işçilere söz vererek işten çıkarmaların gerçekleşmeyeceğini açıklamıştı. Fakat olumsuz durumun yanı sıra ayrıca2 019 yılının son zamanlarında yine belediyelerin birçok sözleşmeli personelin sözleşmesini uzatmayacağı belirttiği ifade edildi.

İşten Çıkanlara Kadro Olanağı

Konu ile ilgili gündemde yer alan bilgilere göre hükümetin de bu olumsuz duruma karşın çalışmaları olduğu öne çıktı. Buna göre işten çıkarılan işçiler ve belediyelerde çalışan sözleşmeli personele iş güvencesi tanınması ve böylelikle yeniden kadro verilmesine yönelik çalışmalara başlandığı ortaya atıldı.

Mustafa Çay Açıklama Yaptı

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Ocak ayından önce hazırlanmış olan bir kanun teklifiyle kadro verileceğini ve iş akdi sonlandırılmış kardeşlerimizin de bu kanundan faydalanarak döneceğini yetkili ağızlardan duymuş bulunmaktayım" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim