İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanlar doğrultusunda geceleri görev yapmak üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımları yapılmaya devam ediliyor. Buna göre on binlerce bekçi görevi başında istihdam ederken yeni bekçi alımları bir yandan devam ediyor. Ancak Mart ayında yayımlanan ilan ile yapılan bekçi alımında hala ses çıkmadı ve adaylar neredeyse yarım yıldır sonuçların açıklanmasını bekliyor.

İLAN MARTTA YAYIMLANMIŞTI

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Mart ayı içerisinde bekçilik ilanı yayımlanmıştı. Bekçilik ilanına 200 binden fazla aday müracaat etmişti ve başvurusu kabul edilenler yazılı sınava alınmıştı. Yazılı sınavlar, fiziki yeterlilik testi, mülakat gibi süreçlerden geçen adaylar halen mülakat sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir.

Mülakatlar 2,5 ay önce gerçekleştirildi ve bu kadar zaman geçmesine rağmen halen bekçilik sonuçları açıklanmadı. Öyle ki özellikle sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışmakta olan bekçi adayları İşin Olsa ekibimizle de iletişime geçerek sonuçların biran önce açıklanmasını talep etmektedir. İlan Mart ayında yayımlanmıştı ve yazılı sınavlar, ön sağlık kontrolleri, fiziki yeterlilik testi, mülakat gibi tüm süreçler sona erdi ancak halen çarşı ve mahalle bekçisi sonuçları açıklanmadı ve adaylar eğitime başlayamadı.

Editör: TE Bilisim