Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Polis Akademisi Başkanlığınca kamuoyuna duyurulan ilanda çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı Mart 2019 yılında belirtilmişti. 200 bin civarı aday bekçilik için müracaatlarını gerçekleştirdi ve yazılı, ön sağlık, fiziki yeterlilik, mülakat gibi tüm adımları geçti. Bu adımların tamamını geçen adaylar bekçilik alımı sonuçların açıklanmasını büyük bir merak ile beklerken müjdeli haber bugün Polis Akademisi Başkanlığınca duyuruldu ve sonuçların açıklandığı belirtildi.

Bekçilik Sonuçları Öğrenme Sayfası

Yukarıdaki linki takip ederek adaylar bekçilik sonuçlarının öğrenme sayfasına ulaşarak kazanıp kazanmadığını öğrenebilir. Buna göre binlerce aday bekçiliği asil olarak kazandı ancak bazı adaylar bekçilik alımını yedek olarak kazandı. Peki yedek olarak bekçiliği kazanmış adaylar ne yapacak?

YEDEK KAZANAN ADAYLAR NE YAPMALI?

Bekçiliği yedek olarak kazanan adayların beklemeye devam etmesi gerekiyor. Asil olarak kazanmış olan adaylar için tarih verildi ve bu tarihlerde şahsen müracaat yapması bekleniyor. Eğer asil olarak kazandığı halde başvuramayan aday olursa ya da polis okulunda bekçilik eğitimi sırasında sağlık sorunu ya da hilesi tespit edildiği öğrenilen adaylarınn okuldan gönderilmesi neticesinde boşalan kadrolar için bekçiliği yedek olan kazanan adaylara aralıklarla duyurular yapılacaktır.