İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan polis ve bekçilerim alım süreçleri bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığınca yapılmaktadır. İlgili ilanlar çıkmadan önce İçişleri Bakanlığının onayı alınmakta ve ilgili onay verildikten sonra Polis Akademisi Başkanlığı ilanı hazırlayarak kamuoyuna paylaşmakta adayların da müracaatları alınmaktadır. Buna göre Polis olabilmek için adayların POMEM, PMYO, PAEM eğitim kurumlarından bir tanesini bitirmesi gerekmekte olup bekçi olabilmek için ise adayların bekçilik okulunu tamamlaması gerekmekteyken İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından bugün yapılan açıklama da bekçi ve polis alımlarındaki mezuniyet düzeyinde değişikliğe gidildiği söylendi. Peki nasıl bir değişiklik yapıldı, detaylar nedir?

İLKOKUL MEZUNLARI ALINMAYACAK

Önceki dönemlerde polis alımları zaten lise mezuniyeti seviyesinde yapılmaktaydı fakat çarşı ve mahalle bekçisi alımları ilkokul seviyesinde yapılabilmekteydi. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından yapılan açıklama da bunun önünün kapatıldığı vurgulandı yani artık polis memuru ya da çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için adayların ilkokul mezunu olması yeterli olmayacak.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından yapılan önemli duyuruda çarşı ve mahalle bekçisi ya da polis olmak isteyen adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. Lise mezunu olmayanlar bu meslek gruplarına başvuramayacaktır.