OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile bekçi pozisyonuna toplam 14 bin 500 kişilik kadro ihdas edilmişti. Alımlar ne zaman yapılacak derken Türkiye'nin dört bir yanından Valilikler duyuru yayımladı ve bekçi alımı ilanları kamuoyuna duyuruldu başvurular ise başladı.

Bekçi alımlarında aranmakta olan şartlardan bir tanesi ikametgah şartıdır. Buna göre Valilik adayın en az bir yıldır bölgede yaşıyor olmasını istemektedir. İkametgah şartının kaldırılmasına yönelik adaylar isteklerini sürdürürken İzmir Valiliği konu hakkında açıklama yaptı. Buna göre bekçi alımlarında ikametgah şartı esnetilecek ancak belirli şartlar içerisinde olacak.

İKAMETGAH ŞARTI KALKACAK MI?

İzmir Valiliği tarafından yapılan duyuru da ikametgah şartının belirli oranlarda esnetileceği söylendi. Yani tamamen ikametgah şartının kalkması mümkün gözükmüyor İzmir Valiliğine göre ''önceden il sınırları içerisinde yaşayan ancak sonradan eğitim, iş, sağlık vb. gibi zorunlu sebeplerden dolayı ikametini başka illere aldıran daha sonradan son bir yıl içerisinde her hangi bir gün tekrar ikametini İzmir valiliğine aldıran adayların başvuruları kabul edilecek'' duyurusu yapıldı.

Şu an bu durum İzmir Valiliği için geçerlidir. Yani diğer illerden her hangi bir açıklama gelmedi ancak şu anki alımlarda ve bundan sonraki bekçi alımlarında aranmakta olan ikametgah şartında kesinlikle esneklik yapılması bekleniyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim