İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin 81 ili için bekçi alımları gerçekleştirmektedir. Bu hafta içinde 8 bin kişilik bekçi alımı ilanı yayımlanacak ve ilan Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. İlgili ilan kamuoyuna duyurulmadan pek çok aday bekçi alımlarında dövmenin her hangi bir sorun teşkil edip etmeyeceği hususunu araştırıyor. Peki bekçi alımlarına dövmesi olanlar başvuru yapabilir mi, dövmesi olan kişiler bekçi olabilir mi?

Bekçilerin bilindiği üzere polis gibi yetkileri bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü bekçi alımlarında dövme sorun teşkil etmektedir. Genel olarak dövmenin adayın kesinlikle görünür yerinde olmaması gerekiyor. Bekçiler kışları uzun kollu ve yazları kısa kollu giydiği için adayın vücuduna yaptırmış olduğu dövmenin görünür bir yerde olmaması ve emsal belli etmemesi gerekmektedir. Görünür bölgelerde bulunan dövmesi olan adaylar bekçi alımlarında elenmetedir. Fakat görünür yerde olmayan bekçiler için net bir bilgi bulunmamaktadır.

Dövmesi olan adaylar zaten asker ve polis alımlarında büyük sorun yaşamaktadır. Bilindiği üzere kişinin belli bir yerinde izinin olması durumunda kolay şekilde tespit edilebileceği için silahlı mesleklerde bu kişiler alınmamaktadır. Genel olarak silahlı mesleklerde adayın dövme yaptırmaması isteniyor ancak yinede adayın dövmesi varsa ve bu dövme görünürde bir yerlerde değilse örneğin sırtta, karında, bacakta yani meslek üniformasının kapattığı bir yerdeyse kişi mesleğe girebilmek için ilgili ilana başvuru yapabilir. Fakat dövme adayın görünür bir yerindeyse mesleğe girmesi oldukça zor bir durum olarak bilinmektedir.