İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görevlerini sürdürmekte olan çarşı ve mahalle bekçileri bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ve kırsal kesimlerde ise Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte çalışmaktadır. Alımlar Polis Akademisi Başkanlığınca yapılmakta olup her sene ihtiyaca göre bekçi alımları gerçekleştirilmektedir. Buna göre İYİ Parti tarafından atılan adım neticesinde çarşı ve mahalle bekçisi alımları ile bekçilerin çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılması istendi. Peki bu düzenleme nedir? Nasıl bir yol izlenecek?

MÜLAKATLAR VİDEO KAYDI İLE YAPILMALI

Çarşı ve Mahalle Bekçileri bilindiği üzere yazılı sınav, sözlü sınav, spor, parkur gibi adımlardan geçmektedir. İYİ Parti tarafından istenilen ilk şeyin sınav sonuçlarının daha erken açıklanabilmesi için optik okuyucu ile yapılması ve mülakatlar da ise bekçilerin video kaydına alınması istendi. Bu sayede itiraz süreçlerin kısalabileceği ve elde kanıtın olabileceği vurgulanmaktadır

1 GÜN ÇALIŞIP 1 GÜN DİNLENSİNLER

Çarşı ve Mahalle Bekçileri şu anda haftanın 6 günü çalışmakta ve 1 günü ise dinlenmektedir. Dinlenilen günün hangi güne denk geldiği değişiklik göstermekte olup genel olarak gece saatlerinde bekçiler görev yapmakta olup İYİ Parti tarafından atılan adım ile görevlerini sürdürmekte olan çarşı ve mahalle bekçilerinin 6 gün çalışıp bir gün dinlenmesi yerine 1 gün çalışıp 1 gün dinlenmesi yani 8 - 24 sistemine geçilmesi istenildi.