İşçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı Mart ayında başlattığı bekçi alımı başvuruları 01 Nisan 2019 tarihinde sona erdi. 200 Bine yakında başvuru almış olan Polis Akademisi başkanlığı şimdi yapılmış olan başvuruları inceleyerek adaylara bilgi verecek.

2019 Bekçilik kapsamında Polis Akademisi başkanlığı 2019-1 kapsamında Türkiye Geneli 8 bin bekçi alımı yapacak ve 2019-2 kapsamıdna ise İstanbul ve Ankara İlçeleri için 187 bekçi alımı yapacak. Her iki duyuruyada 200 ü aşkın çartı ve mahalle bekçisi adayı başvuru yaparak şimdi sonuçların ne zaman açıklanacağı ve 2019 bekçi maaşları ne kadar olduğunu merak ediyorlar. Bizde işin olsa ekibi olarak sizlere detayları aktarıyoruz.

2019 BEKÇİ ALIMLARI HANGİ NİTELİKLERE GÖRE YAPILDI!

Yukarıdaki nitelikler doğrultusunda adaylar Ön Başvurularını 18 Mart 2019 tarihi ile 01 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçeklştirdiler. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapıldı ve Başvuru ücreti olan 130 TL yi ilgili hesaplara yatırdılar.

ÖNEMLİ NOT: Başvuru ücretini yatırmayan veya başvuru ücretini hatalı bir şekilde yatıran veya yanlış başvuru yapanların başvuruları iptal edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 bekçi alımına ön başvuru yapan adaylar şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde (08.00-17.00 saatleri arası) Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır. Posta yoluyla veya belirtilen tarihler haricinde ya da şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

ŞAHSEN YAPILACAK BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER?

Ön Başvuru yapmış ve sonuçlarda adı geçen adaylar şahsen başvuru esnasında,

  • Sınav başvuru dilekçesi,
  • Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi,
  • T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi, 
  • Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet fotoğraf
  • Son 1 yıl içerisinde ikamet ettiği yeri gösterir ikametgah belgesi,
  • Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği,
  • Sınav ücretini yatırdığın dair dekont,
  • Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,
  • Askerlik durumunu gösterir Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,
  • Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi ve Sağlık Bilgilendirme Formu istenecektir.

Şahsen başvuruları kabul edilmeyen adaylar Ön Sağlık Kontrol Komisyonuna alınmaya hak kazanacaklardır. Başvuru kılavuzunu tekrar incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

2019 YILI BEKÇİ MAAŞLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim