Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam eden bayan polis görevlilerinin kılık kıyafet uygulamaları konusunda bazı maddelerde değişikliğe gidildi. Bilindiği gibi hükümet yaptığı çalışmalar ile kamu binalarına bayan çalışanların kapalı olarak girmesini ve öğrencilerinde bu alanlarda kapalı olarak dolaşmasına izin vermişti. Bu çalışmaların yürürlüğe girmesi ile pek çok kamu binasında çalışan bayanın kapalı olarak işe geldiği görülmekteydi. Aynı kılık kıyafet yönetmeliğinin bayan polislere de uygulanması beklenmekte fakat bunun olumsuz sonuçlar doğurmasından endişe edildiği için yönetmelik değiştirilmemekteydi. Dün yapılan kılık kıyafet görüşmesinden çıkan sonuç ile iki madde de değişiklik yapıldı.

Başörtüsü Serbest

Değiştirilen kılık kıyafet yönetmeliği ile artık bayan polisler başörtüsü kullanabilecek. Fakat bazı şartlar var. Örneğin bayan polislerin kullanacağı başörtünün hiçbir şekilde yüzünü kapatmaması gerekmektedir. Aynı zamanda başörtünün renkli olması yasak durumda. Yani başörtüsü kullanmak isteyen polis adaylarının sade ve kılığına uygun bir başörtüyü yüzlerini kapatmayacağı şekilde kullanması gerekecek.

Bilindiği gibi bazı tören ve yürüyüşlerde bayan polislerin diz kapağının hemen altında sonlanan etek giydiği görülmektedir. Bu durumdan rahatsız olan bayan polisler için eksi yönetmelikte siyah çorap kullanılmasının serbest olduğu duyurulmuştu. Yeni çıkan yasa hakkında sosyal medya da pek çok yorumlar yapılmaya devam ediyor. Ancak bayan polislerin ve polis adaylarının bu yasadan oldukça memnun olduğu görülmektedir.

Editör: TE Bilisim