Ülkemizde istihdam etmek de olan bir milyona yakın taşeron işçi kadro alabilmek için hükümet ile uzun süredir görüşmelerine devam ediyor. Taşerona kadro konusu uzun yıllardır görüşülen ancak özellikle son iki yıldır sürekli gündemden düşmeyen konu başlıklarından bir tanesidir.

Taşeron işçilere devlet güvencesinin 2017 yılı sonuna kadar verileceği Bakanların ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması ile öğrenilmiş oldu. Çalışmaların devam ettiği ve sona erdiğine dair bazı açıklamalar gelirken bugün Başbakan Binali Yıldırım çok önemli bir duyuru yaptı ve taşeron işçilere müjdeli haberi verdi.

O İŞ TAMAM!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da ''O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor.'' ifadelerine yer verdi. Peki taşeron işçilere kesin olarak ne zaman kadro verilecek veya devlet güvencesi sağlanacak.

GÜVENCE NE ZAMAN SAĞLANACAK

Taşeron işçilere kadro verilmesi yerine üçer yıllık sözleşmenin yapılması beklenmekte olup taşerona güvencenin sene sonuna kadar kesin olarak verilmesi beklenmektedir. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan o iş tamam, bitti açıklaması milyonlarca taşeron işçiyi adet sevindirdi. Yakın zamanda taşeron işçilere yönelik yapılacak olan yasa hakkında da detaylı bir bilginin paylaşılması beklenmektedir.

TÜM DETAYLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim