Bilindiği gibi ülkemizde her sene işsizlik için çalışmalar yapılmaktadır. Ancak son verilere göre işsizliği %12.1 seviyelerine yükselmesi ile hükümet ve İŞKUR adeta start verdi çalışmalar başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında istihdam seferberliğinin başlatıldığını belirterek bu açıklamadan sonra pek çok kurum on binlerce personel alımı yapacaklarını duyurdu.

Yurt genelinde binlerce personel alımı yapılmakta olup geçtiğimiz Şubat ayında 250 bine yakın adaya iş imkanı sağlandı ve Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamasında istihdam seferberliği kapsamında kamuya 500 bin personel alımı yapılacağını da müjdeledi.

2 MİLYON PERSONEL ALINACAK

Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin her üyesinin yanında en az bir kişi daha çalıştıracağını belirtti. TOBB'de toplam bir buçuk milyon üye var bu da bir buçuk milyon kişiye yeni iş kapısının doğması demek oluyor.

Yine İŞKUR aracılığı ile alınan personel sayısı her sene 250 bin civarındayken bu sene bu sayı 500 bine çıkartılacak. İŞKUR toplum yararına programı kapsamında yıl sonuna kadar 500 bin personel alınması ile toplam 2 milyon aday iş imkanına sahip olacak.

İŞKUR TYP Kapsamında 50 Bin Personel Alındı

Geçtiğimiz haftalarda İŞKUR Toplum Yararına Programı kapsamında yayımlanan ilanlara göre kamuya toplam 50 bin personel alımı gerçekleştirilmiş oldu. Yine yıl sonuna kadar İŞKUR TYP ile yayımlanacak olan ilanlara göre toplam 500 bin kişiye daha iş imkanı sağlanacak.
Editör: TE Bilisim