Ülkemizde bilindiği üzere elde edilen finansmana göre cami inşaatlarına devam edilmekte ve imam-hatip personel istihdamı sağlanmaktadır. Cami görevlileri için İŞKUR aracılığı ile Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici personel alımları gerçekleştirilmektedir. Bu alımlardan hariç olarak sözleşmeli imam-hatip ve kadrolu imam-hatip personeli alımları da gerçekleştirilmektedir.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından imam-hatip açığı hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre Türkiye geneli toplam 10 bin kişilik imam-hatip açığının olduğu duyuruldu. Peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapılacağı ve imam-hatip açığı hakkında detaylar belli oldu mu?

10 BİN CİVARI AÇIK VAR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama da Türkiye geneli geçici süreli olmak üzere imam-hatip cami görevlisi alımı yapıldığını söyledi. Aralıklı olarak vekil imam-hatip, sözleşmeli imam-hatip, kadrolu imam-hatip personelleri alımı yapılmaktadır.

Buna göre Türkiye geneli toplam 10 bin civarı imam-hatip açığı olduğu öğrenildi. Kaç kişilik alım yapılacak, imam-hatip personeli alımlarının ne zaman yapılacağı, yine İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici süreli personel alımlarının mı yapılacağı yoksa Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile kadrolu alımları mı yapılacak bu konu hakkında net detaylar bilinmiyor.

TÜM KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim