Başbakan 120 Bin Kişilik Kadro Müjdesini Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Üretim ve İstihdama Destek Paketini açıklayan Davutoğlu, 11 ayaklı bir tedbir paketi olduğunu dile getirdi.

Yeni paketi açıklamaya hazırlanan Davutoğlu, istihdama arttırarak toplum yararına çalışanların sayısını 120 bin istihdamla arttıracaklarını dile getirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı Faruk çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’da toplantıya katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasında “Daha önce Kasım, Aralık ve Ocak aylarının dönüşüm planlarını açıklamıştık. Bu açıklamada sektörel ve noktasal bazlı bazı açılımları gündeme getirmiştik. Özellikle Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin bize gösterdiği bir şey var. Sanayisi ve istihdamı güçlü olan ülkeler ekonomik krizlerde de daha güçlü oluyorlar. Eğer bir ülkenin üretim boyutu zayıfsa bu dirençlere dayanmakta da bir hayli zorlanıyor.

TEDBİR PAKETİ 11 AYAKTAN OLUŞUYOR

İstihdamı, üretimi ve sanayi yatırımlarını destekleyecek olan tedbir paketi 11 ayaklı olarak açıklandı. Başbakan Davutoğlu emekliler ilgili paketi de bu konuşma sırasında teyit etti.

-1100 Türk lirası emeklilik aylığı altında maaş alan emeklilere 100 TL zam yapıldı. Bin liranın altında emeklilik aylığı alan vatandaşlara da zam geldi. Böylece dört milyarlık bir katkı 5 milyon civarında emekliye ulaştı. Bunun yanı sıra emekli olmasına rağmen ticari faaliyetlerine devam eden emeklilerden yapılan yüzde 15’lik kesinti de yüzde 10’a çekildi.

-Yeni haftada yeni büyüme rakamları da açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu rakamın hedeflerine göre küçük görünebileceğini dile getirdi. Dünyanın büyük bir krizden geçtiğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, Avrupa’da en hızlı büyüyen ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğunu sözlerine ekledi.

İŞVERENLERE BÜYÜK KATKI

-Başbakan Ahmet Davutoğlu İşkur’dan iş gücü desteği geleceğini ve devletten de iş verenlere büyük katkı olacağını söyledi. Mesleki eğitim alacak olan kursiyerlere 6 ay boyunca asgari ücret ödemesi yapılacak. Bu esnada ücretler İŞKUR tarafından ödenecek. Davutoğlu, bunun çok ciddi bir mesleki eğitim desteği olduğunu vurguladı. Bu 6 ay sürede iş veren hiçbir mali yükümlülük altına girmeyecek. Aynı zamanda iş veren kursiyerler için masraf yaptığında bunu vergi matrahından düşebilecek. Verilen bu eğitimin ardından eğer kursiyerler işe başlarsa imalat sektöründe 3.5 yıl ve diğer sektörler de 30 ay olmak üzere SGK işveren pirimlerini İş Kur ödeyecek.

“120 BİN İSTİHDAM İLE TOPLUMA DESTEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu 120 bin istihdam ile toplum yararına çalışanların sayısını arttıracaklarını belirtti.