İçişleri Bakanlığı her sene çarşı ve mahalle bekçisi alımı gerçekleştirmekte olup bu alım ilanlarını Polis Akademisi Bakanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurmakta ve adaylara Polis Özel Harekat eğitimi vermektedir. Buna göre her sene bekçi alımları devam ederken bu sene de Mart ayı civarlarında bekçi alımının yayımlanabileceği belirtilmekte olup geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığından yeni dönem bekçi alımına yönelik bir bilgi metni paylaşıldı. Peki yeni dönem bekçi alımında neler söylendi, bekçi alımına yönelik detaylar belli oldu mu?

BEKÇİ ALIMI MEZUNİYETİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi açıklama da çarşı ve mahalle bekçisi alımlarının 2016 yılı öncesinde ilkokul mezunu statüsünde yapıldığı fakat bu tarihten sonra bekçi alımı ilanlarının en az lise mezunu seviyesinde yapıldığı ve yoğun rağbetlerin olduğu belirtildi. Şu andaki çarşı ve mahalle bekçilerinin eğitim seviyesi 19 bin 706 ‘nın yüzde 60 ‘ı lise mezunu , yüzde 15.91 ‘ü yüksekokul mezunu , kalanı ise lisans ve ön lisans mezunu olduğu belirtilerek bundan sonra ki alımların en az lise mezunu seviyesinde yapılacağı belirtildi.

İLKOKUL DÜZEYİNDEN ALIM YOK

Çarşı ve mahalle bekçisi alımları 2016 yılı öncesine kadar ilkokul mezunu düzeyinde yapılmaktaydı. Fakat İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklama da artık bekçi alımlarının en az lise mezunu seviyesinde yapılacağı belirtildi. Üstelik lisans, önlisans ve yüksek lisans mezunu adayların bile bekçiliğe yoğun rağbet ettiği görüldüğünden dolayı yakında bekçilik alımlarının en az ön lisans seviyesine çekilebileceği dahi konuşulmaktadır.