Ülkemizin dört bir yanında bilindiği üzere kaymakamlar bulunmaktadır. Kaymakamlar atanmış olduğu bölge ile sorumlu olmak ile beraber bölgenin sorunlarını tespit etme, çözülmesi için gerekli adımları atan kişi olarak bilinmekte olup kaymakam olabilmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan kaymakamlık sınavına adayların girmesi gerekmektedir.

Yakın tarihler içerisinde kaymakamlık sınavının açılması bekleniyordu fakat ne zaman açıklanacak sorusun bilinmezken sonunda İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna resmi bir açıklama yapılarak Temmuz ayı içerisinde kaymakamlık sınavı açılacağı belirtildi. Peki kaymakamlık sınavı başvuru tarihleri nedir?

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU TARİHİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi duyuru ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi interent sitesi üzerinden de kaymakamlık sınavı başvuru tarihlerinin ne olduğu öğrenildi. Buna göre kaymakamlık sınavı başvuruları 5 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup 12 Temmuz 2018 tarihinde sona erecektir. Sınav sonuçlarının ise 2 Eylül 2018 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. Sınav  başvuru tarihine az bir süre kala kamuoyuna yeniden kaymakamlık sınavı başvurusu, kaymakamlık sınavına kimler başvuru yapabilir gibi açıklamalar yapılacaktır. Bu açıklamaları ilk öğrenmek istiyorsanız www.isinolsa.com sitemizi ve sosyal medya üzerinden bizi takip ediniz.

Editör: TE Bilisim