Bakan'dan Taşeronlar için Müjdeli Haber! Kimler Kadroya Girebilecek

Türkiye'nin en çok kanayan yaralarından biri olan Taşeron işçi sorunu ne zaman son bulacak. Taşeron işçilerin uzun zamandır beklediği kadrolaşması yasası ne zaman çıkacak? Taşeron işçiler için verilmesi gündemde olan kadrolara ilişkin bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

 

Mart ayı gibi merakla beklenen taşeron sorunu çözüme kavuşacak. Kasım seçimlerinde almış olduğu yüksek seçim oy oranıyla tek başına iktidar olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirmeye başladı. Bilindiği üzere 2014 yılında çıkarılan torba yasasıyla işçilerin özlük hakları güvence altına alınmıştı.

 

Binlerce taşeron işçisinin beklediği güzel haber, Maliye Bakan Naci Ağbal dan geldi. Maliye Bakan Naci Ağbal, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş olan Taşeron işçi konusunda önemli açıklamalar yaptı. Taşeron işçilerin kadroya alınması için Bakanlık gereken çalışmayı yapıyor. Düşüncemiz 150 bin taşeron işçiyi kadroya almak diyen Maliye Bakan Naci Ağbal, bu yapılan çalışmanın önümüzdeki ay sonlanmasını bekliyoruz dedi.

 

Maliye Bakan Naci Ağbal, kadro seçiminde öncelik asil işte görev alanlar seçilecek dedi. Güvenlik görevlileri ve temizlikçiler için taşeron firmalar üzerinden çalışmalar devam edecek. Güvenliğin de kadrolu elemanlara verilmesi gündemde olduğunu söyleyen Maliye Bakan Naci Ağbal, Bazı kamu bankalarında ise bu sözleşmeler daha önceden imzalanmıştı dedi.

Editör: TE Bilisim