Ülkemizde çalışan 200 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren ve geçtiğimiz günlerde ikinci görüşmelerin sona erdiği Toplu İş Sözleşmesi kapsamında taşerona yapılacak zam oranında değişikliğe gitti. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerin ikini ayağında hükümet adına yapılan zam teklifi Türk-İş başkanı tarafından da eleştirilmiş ve işçilerin istedikleri oranı alamaması durumunda grev yoluna gidecekleri açıklaması yapılmıştı. Bugün bu açıklamanın ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapılan zam teklifi oranında revize yapıldığını açıkladı. Buna göre yeni teklif ve detaylar haberin devamında yer alıyor.

Taşerona Zam Teklifi Revize Edildi

Daha önceki görüşmelerde hükümet 200 bin kamu işçisine yapılacak olan zam oranı 5+4 olarak teklif etmişti. Bu teklif kamu işçisi temsilcileri tarafından reddedilmişti Bugün Bakan Selçuk Türk-İş’i ziyaret etti ve zam oranları ile ilgili basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Selçuk daha önce yapılan 5+4 teklifinde 1 puan artışa giderek 6+4 oranında teklifi revize etti. Fakat bu orana da Türk-İş’in cevabı kabul edilemez oldu.

Türk-İş Yine Olmaz Dedi

Türk-İş başkanı tarafından yapılan açıklamada Bakan Selçuk’un revize ettiği 6+4’lük oranın bile enflasyon oranı altında kaldığını vurgulayarak bu teklifin de kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Bu noktada bakanlığın bayramdan önce yeni bir değerlendirmede bulunarak yine bir teklif sunabileceği belirtildi. Türk-İş ise taşerona zam oranında +3 refah payı talebinde bulunmuştu.