Geçtiğimiz günlerde AA Editör masasına konuk olan Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. 2019 yılının da son çeyreğine girerken önümüzdeki 2020 yılı öğretmen alımlarından ara tatil uygulamasına kadar merak edilen birçok soruya cevap verdi. Selçuk’un konuşmasından satır araları ve önemli noktalar ise haberimizin devamında yer alıyor.

“Önümüzdeki Yıl Branş Öğretmen Alımı Daha Fazla Olacak”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen alımından sonra adaylar yeni bir alım haberi için merakla beklemekteydi. Bu kapsamda AA Editör Masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önümüzdeki yıl atanacak öğretmenlerin ise daha çok lise branş öğretmenlerinden olacağının altını çizdi. Selçuk konuşmasında "4+4+4 başladığı yıl ilkokula başlayan çocuklar, 2020-2021 eğitim yılında lise bire başlayacak. Bizim çağ nüfusumuz normalde 1 milyon 200 bin civarındayken o sene 1 milyon 800 bin küsur olacak.” İfadelerine yer verdi.

Ara Tatil Uygulaması Kalıcı Olacak

Bu yıl yürürlüğe konulan ara tatil uygulaması ile ilgili Ziya Selçuk arar tatil uygulaması ile ilgili “Okullardaki eğitim öğretimin yeni sistemde de yine 180 gün olacak, yaz aylarına girişte yaşanan rehavet, okulların eğitim öğretim süreçleri sonucunda ortaya çıkan yorgunluk ve benzeri birçok faktör bu uygulamaya yönlendi” açıklamalarına yer verdi. Selçuk ayrıca bu uygulamanın birçok ülkede uygulandığını da hatırlattı.

Editör: TE Bilisim