Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından dün yapılan açıklamada kurum bünyesinde 2 bin 183 memur alımı yapılacağı açıklandı. Bakan Selçuk’un açıklamasında "Bu trajediye son vermek de öncelikle devletlerin, sonra da hepimizin sorumluluğudur. Biz, çocuğun hem fiziksel hem de psikolojik ve ahlaki gelişimi için gerekli şartların teminini toplumların temel görevlerinden biri olarak görüyoruz" açıklamalarını yaptı.

Ayrıca sözlerine “2019 yılında da bugün yapacağımız yerleştirme işlemi ile de 2 bin 183 kadro için ilana çıktık. Gelecek ay bir yerleştirme daha yapacağız. Böylelikle 2019 yılı içinde 3 bin 200 kadro ve pozisyona ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini ekledi.

Farklı Alanlarda Yapılacak

Bakan Selçuk’un alım müjdesinde "Benim Rehberim" adlı proje ile 394 rehber ve 394 çocuk, 12 ilde gönüllülük çalışmaları kapsamında il koordinatörleri belirledik. Rehber ve çocuklarımızın belirli aralıklarla bir araya gelmelerini ve tecrübe aktarımını sağlamayı hedefliyoruz. Yine 81 ilde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz ve İŞ-KUR İl Müdürlüklerimiz arasındaki koordinasyonla örgün eğitimine devam etmeyen çocuklarımızın mesleki eğitime yönlendirilmesine yönelik çalışma başlatmış durumdayız” şeklinde yaptığı açıklamasında farklı iş birlikleri çerçevesinde salım yapılacağını ifade etti.

Aralıkta Atama Müjdesi

Selçuk toplamda 2 bin 183 devlet korumasından yararlanmış gencin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmesinin yapıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, Aralık'ta bir atamanın daha olacağının haberini de paylaştı.

Editör: TE Bilisim