Ülkemizde bilindiği üzere yıllardır çağrı merkezine memur alımı ilanının ne zaman alınacağına yönelik haberler yapılmaya devam ediyor. Konu hakkında gelişmeler yakından takip edilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önemli bir bilgi verildi ve çağrı merkezlerinde çağrı temsilcisi pozisyonu için memur alımı yapılacağına yönelik bilgi verildi. Peki alım ne zaman yapılacak, konu hakkında bilgi var mı?

Cumhurbaşkanı Onaylayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuruda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşüleceği, Cumhurbaşkanından onay alınacağı ve bu onayların ardından çağrı merkezlerine memur alımı yapılacağı belirtildi. İlan ne zaman yayımlanır, alım hemen onaylanır mı bu gibi konular hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Süleyman Soylu çoğunluğunun acil sağlık hizmetlerinde görev alacağını belirtti.

112'ye Bağlanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu en kısa sürede tüm Türkiye'deki devlete ait üç haneli telefon numaraların 112'ye bağlanacağı ve herkesin 112'yi arayacağını belirtti. Bilindiği üzere artık polis 155, jandarma 156 aramak yerine 112'yi arayarak durumunuzu anlatabilir ve dilediğiniz kuruma bağlanmayı talep edebilirsiniz. Bu durum en kısa sürede ayarlanacak ve vatandaşların tamamını 112 çağrı merkezleri karşılayacak buradaki çağrı merkezi personeli konu hakkında bilgi aldıktan sonra vatandaşı en doğru kuruma örneğin orman yangını, acil sağlık, polis, jandarma vb. gibi alan yönlendirecektir.

Aranan Şartlar Ne Olacak Haberi?

Editör: TE Bilisim