Ülkemizde farklı kurumlarda çok sayıda 4C'li personel bulunmaktadır. Bilindiği üzere 4C ile çalışmakta olan personellerde devletten güvence ve kadro talep etmektedir. Taşeron yasası hakkında gelişmeler devam ederken 4C ile çalışan personellerde seslerini duyurmaya çalışmaktaydı ve müjdeli haber beklenirken çok önemli bir gelişme yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından bugün taşeron yasası hakkında önemli bir bildiri yayımlandı. Taşeron yasası hakkında açıklama yapılırken 4C'li personellere değinen bakan müjdeli bir haber verdi. Peki detaylar nedir?

4C PERSONELLERİ 4B OLACAK

Bilindiği üzere 4C personelleri özelleştirmeden gelen personellerdir. 4B personelleri ise sözleşmeli memur, sözleşmeli kamu personeli olarak bilinmektedir. 4B ve 4C ile çalışan kişiler arasında farklılıklar olduğundan dolayı 4C'li personeller uzun süredir 4B kadrosuna geçmek istemekteydi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu müjdeyi verdi ve 4C ile çalışmakta olan personellerin 4B kadrosuna geçeceği belirtildi. Buna göre özelleştirmeden gelen personeller artık sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron yasası hakkında çalışmalar yaparken 4C'li kardeşlerimizi de unutmadık ifadelerine yer verdi. Yakın zamanda yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

TAŞERON YASASI TAMAMLANDI!

Editör: TE Bilisim