Pandemi sürecinde devlet açık ya da kapalı kurum dinlemeden her alana memur ve personel ataması yapmaya devam ediyor. Kapalı olmasına rağmen ya da uzaktan çalışma sistemi olsa da bir çok bakanlık, üniversite, KYK memur-mühendis-personel-işçi alımları yaparken Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu 2 bin personel alımına yönelik müjde verdi. Buna göre Türkiye'nin dört bir yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bulunmaktadır. Buralarda hem vatandaşlar hemde gençler ücretsiz spor faaliyetlerine bulunabilmekte olup aralıklarla kurumlara atamalar yapılmaktadır. Bakan Kasapoğlu buralarda görev yapmak üzere 2 bin personel alımı yapılacağı müjdesini verdi.

Müjde Önceden Açıklanmıştı

Geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanlığı plan bütçe komisyonu görüşülürken Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2 bin personel alımı yapılacağı müjdesini vermişti. Aradan sürenin geçmesinden sonra müjdeye yönelik yeni bir açıklama daha geldi ve Bakan Üst düzey sporcular yetiştirmek için spor bilimi verilerinin etkin bir şekilde kullanılması gerekir. Artık elit sporcu gelişimini sadece şansa bırakamayız. Bu amaçla nitelikli antrenörler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda 2 bin antrenör alımı yapacağız, yazışmaları devam ediyor. Sözümüz söz." müjdesini verdi.

Basında ya da sosyal medyada gelen bazı personel alımı nerede yorumlarına yönelik Bakan sözümüz söz ifadesini kullanmış oldu. Buna göre kesin olarak 2 bin kişilik personel alımı yapılacak ancak henüz yazışmalar ve Maliye ile çalışmalar devam ettiği için tarihte netlik yok. Bilindiği üzere bir buçuk aydan fazla süre geçmesine rağmen öğretmen alımı da halen belli olmadı.