Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizde yıl içerisinde en çok alım yapan kurumlar arasında yer almaktadır. Kadrolarda ki doluluk oranlarının artması ile Milli Eğitim Bakanlığı atama sayıları azalmaktaydı. Bu sene sadece 20 bin kişilik öğretmen ataması yapılacağı tahmin edilirken sayı tekrar 30 bine yükseldi.

Buna göre geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin kişilik sözleşmeli öğretmen ataması ilana çıktı ve başvurular başladı. Bakan İsmet Yılmaz katıldığı televizyon programında bu konuya değinerek 20 bin öğretmen alımının ilana çıktığını yeniledi.

10 BİN ATAMA DAHA YAPILACAK

20 bin kişilik atamanın gerçekleştirilmesi ile bilindiği üzere bu öğretmenlerin 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılında göreve başlaması beklenmektedir. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 20 bin öğretmen atamasından hariç olmak üzere Ağustos ayında 10 bin atamanın daha gerçekleştirileceğini duyurdu.

İsmet Yılmaz 2017 yılın da 30 bin alım daha yapılacağını belirtirken iki sene içerisinde toplam 80 bin öğretmen ataması yaptıklarını söylerken bu sayının bazı ülkelerde ki kamu personeli sayısına eşit hatta daha fazla olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında bilindiği üzere Ağustos ayında 10 bin kişilik alımın yapılacağını müjdelemişti ve Bakan İsmet Yılmaz'da bu duyuruyu yenilemiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bu sene toplam 30 binden fazla öğretmen ataması yapmış olacak.