Ülkemizde her sene düzenli olarak şehit yakınları, gazi, gazi yakınları ve engelli adaylar için kamuya memur ataması yapılmaktadır. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları tercihlerini gerçekleştirerek Maliye Bakanlığınca belirlenen sayı doğrultusunda atamaları onlarca farklı kuruma gerçekleştirilmektedir. Engelli atamaları ise kura yöntemi ile yapılmakta ve farklı kurumlara zorlanmayacağı mesleklere adaylar yönlendirilmektedir. Yeni dönem engelli memur alımı ataması ne zaman yapılacak açıklaması beklenirken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk atama tarihini açıkladı.

BAKAN ATAMA TARİHİNİ DUYURDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geçtiğimiz gün 572 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması yapıldı. Bu atama hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bilgi verirken kamuya engelli memur alımı atamasının ise bu ay içerisinde gerçekleştirileceğini vurguladı. Buna göre Aralık ayı içerisinde ya da en geç Ocak 2020 içerisinde yeni dönem engelli memur alımı atamalarının yapılması bekleniyor.

Şu an için alım yapan kurumlar, alım yapılacak pozisyonlar ve atama sayısına yönelik resmi bir bilgi duyurulmadığından dolayı öngörü yapılamamakta olup yakın zaman içerisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesinden gerekli bilgiler duyurulacaktır. İlgili bilgileri takip etmek için sitemizi ve aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.