Ülkemizde her sene gençleri spora yönlendirmeye yeni teşvikler verilirken tüm illerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine yeni atamalar gerçekleştirilmektedir. Bu atamalar kapsamında özellikle gençlere ücretsiz spor kursları verilirken yetişkinler içinde hem eğitim hizmetleri hemde spor hizmetleri yine ücretsiz verilmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanı 2 bin yeni antrenör alımı yapılacağını müjdelemişti. Peki ilanı ne zaman çıkacağı belli oldu mu?

İlan Ne Zaman Çıkar?

Geçtiğimiz haftanın son iş günü yapılan açıklama ile TBMM bütçesinin kabul edildiği resmen hükümet kaynağı tarafından duyuruldu. Buna göre bütçeler onaylandı ve bakanlıklar personel alımı bütçeleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelere başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı da 2 bin yeni antrenör alımı için harekete geçti.

Ocak ayı içerisinde muhtemelen iki bin antrenör alımı için ilanın çıkması bekleniyor. İlan çıktıktan sonra adayların uygun antrenör pozisyonları için Türkiye geneli belirleyecekleri şehirler için müracaatlarını yapması beklenmektedir. Atamalar KPSS puanı ile yapılacak olup P3 puanından en az 70 ile üzerinde alan adayların müracaatlarını gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanacağı ön görülmektedir. İlan geldiğinde anlık haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.