Bakan Çelik'ten muhteşem bir açıklama geldi ve personel alımı yapılacağı duyuruldu! Gıda, tarım ve hayvancılık bakanı olan Faruk Çelik, çok sayıda personel alımı yapılacağını bildirdi. Alınacak olan personellerin gıda, ziraat, veteriner gibi meslek dalları üzerine olacağı söylendi. İşte sizlere bu personel alımı hakkında tüm detaylı bilgiler!
Gıda, tarım ve hayvancılık bakanı olan Faruk Çelik 2016 yılı içerisinde çok fazla sayıda personel alımı yapacağını bildirdi. Alınacak olan işcilerin 2071 adedi gıda üzerine olacak. Ziraat, veteriner, harita mühendisi ve 1000 adet sözleşmeli personel olarak alınacağı söylendi. Toplamda 2071 adet personel alımı gerçekleştirilecek ve aynı zamanda bunun yanında 1000 adet sözleşmeli personelde alınacak.
Bakan Çelik muhalefetin oluşturmuş olduğu süt konusuna da bir açıklık getirdi. Bilindiği üzere üretici her türlü sütten zarar ediyor denildi fakat Bakan Çelik bu söylentiye karşı; ''1 lira 15 kuruşu ben belirlemedim. Süt konseyinde kimler var? Üreticiler ve sanayiler bulunuyor. Bunlar hep birlikte bir masaya oturdu ve sütün fiyatı 1 lira 15 kuruş olarak koydular.'' dedi. Aynı zamanda Bakan Çelik bu konuyla ilişkili olarak şunları da söyledi; ''Yukarıda denildiği gibi bizim tarafımızın buna müdahil olması veya bakanlığın bu konuda bir çalışma yürütmesi imkansız.'' denildi.
Editör: TE Bilisim