Bakan Açıkladı! Taşeron Kadrosunda Son Dakika Gelişmesi!

Taşeron işçilere ilişkin verilecek olan kadrolar ile ilgili yeni gelişmeler yaşanamaya devam ediyor. Kalkınma Bakanı Yılmaz, taşeron işçilere verilmesi planlanan kadrolar için önemli açıklamalar da bulundu. İşte Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın yapmış olduğu o açıklamalar.

 

Maliye Bakanlığı taşeron işçilerle İlgili yeni çalışmalar ve düzenlemeler yapacak açıklaması yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, asil işlerde çalışan taşeronlar için kadro dağılımı yapılacak dedi. TVNET kanalında yayın konuğu olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 64. hükümetin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanmasından sonra 1 yıllık yapılacak olan eylem planları için ayrıca Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bilgiler verdi. Mevzuatta taşeron adı altında bir kavram olmadığı ve bu kavramın kamuoyunda kullanıldığı söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, biz buna ' alt işverenlik' diyoruz dedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ' alt işverenlik' ile ilgili zaten Maliye Bakanlığımızın önemli çalışmaları var. Gelecek 3 aylık zaman içinde yapılacak olan çalışmaların son bulmasını ümit ediyoruz.

 

Gençlerin önünü açma yolunda çalışmalar başladığını dile getiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Gençlere 50 bin lira hibe" dedi. 'GENÇDES' adı altında bir program hazırlanacağını açıklayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gençlerdeki istihdamı arttırmayı hedeflediklerini ve buna teşvik etmek için çabaladıklarını dile getirdi. Artık bir gencimiz ilk işini bulduğunda onun 1 yıllık maaşını devletimiz ödeyecek diyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, OSGEB aracılığıyla iş kurmak isteyen gençlerimizin 3 yıl boyunca vergilerden muhaf olacağını hatırlattı. Anayasadaki seçme ve seçilme yaşına da değinen Bakan Yılmaz,

seçme ve seçilme yaşını 18 olarak düşünüyoruz dedi. Muhalefet ile anlaşırsak seçmede 18 olan yaş sınırı gibi seçilmede de 18 olacak yaş. Anayasa değişikliliği hakkında konuşan Bakan Yılmaz, Referandum için 330 milletvekili gerekiyor. Bizler muhalefetin desteğini almaya çalışacağız diyen Yılmaz, Türkiye darbeci anayasaya bağlı kalmamalı dedi.

Editör: TE Bilisim