Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile özellikle SGK teşvikine ilişkin olarak sürenin 51 ilde 1 yıl uzatıldığı ifade edildi. Resmi Gazete'de yayınlanan bildiriyle belirlenen o illerde SGK teşvikinin 1 yıl süreyle uzatılma kararı alındığı açıklandı. İlgili haberin detayları ise şu şekilde.

Bakan Açıkladı

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz” ifadeleri ile üretim ve istihdama destek olmak isteyen işçi çalıştıran işverenlerin destekten yararlanabileceğini açıkladı.

Hangi İllerde Uygulanacak?

İlgili teşvik süresi uygulamasından 51 il yararlanacak olup 1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulanacağı il ve ilçeler“Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ile Bozcaada-Gökçeada ilçeleri” şeklinde yer aldı.

Editör: TE Bilisim