Ülkemizde bilindiği üzere taşerona kadro hakkında yapılan çalışmalar sonunda müjdeli haber olarak duyuruldu ve yüz binlerce işçinin kamuya geçeceği belirtildi. Kamuya geçecek olan işçiler devlet kadrosuna girecekleri için mutlu olduklarını ifade ederken bir müjde daha geldi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalar ile kamuya geçiş yapacak olan taşeron işçilere ilave olarak 52 günlük ikramiye ödemesi, maaş ödemesinin yapılacağı belirtilmişti. Peki kamuya geçecek taşeronlara 52 günlük ekstra maaş ödemesi ne zaman yapılacak? İşte bu soru hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal kamuoyuna açıklama yaptı.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI!

Maliye Bakanı Naci Ağbal kamuya geçecek olan işçilere verilecek olan 52 günlük ilave maaş ödemesinin ne zaman yapılacağı hakkında açıklama yaptı ve kamuya geçecek olan taşeron işçilerinin net sayısının belli olduktan sonra hesaplamaların yapılacağı ve en kısa sürede ödemelerin gerçekleştirileceğini müjdeledi.

Şu an için ödemelerin ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat ortalama bir tarih tahminin de bulunmak gerekirse taşeron işçiler 2 Nisan 2018 tarihine kadar kadro alacak. Tüm işçilerin sayısı belirlenecek ve maliye olarak hesaplamalar yapılacak. Ülke bütçesine oran ile ödemelerin çok kısa sürede ödenmesi beklenmektedir.