Ayasofya'nın 24 Kasım 1934 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülmesi, 24 Temmuz 2020 tarihinde alınan karar ile birlikte iptal edildi. 24 Temmuz itibariyle cami statüsü kazanan Ayasofya, beş vakit namazın kılındığı bir yapıya bürünürken Türkiye'deki diğer camilerden de herhangi bir fark olmadan hizmet etmeye başlayacak.

24 Temmuz programı açıklandı

24 Temmuz 2020 tarihinde kılınacak Cuma namazı ile birlikte cami olarak açılacağı belirtilen Ayasofya için özel bir açılış programı da hazırlandı. 24 Temmuz 2020 Sabah 09.00 itibarıyla başlayacak olan programda tekbir ve salavat, cuma hatimi, Kehf suresi tilaveti, Meryem suresi tilaveti ve Yasin suresi tilaveti yapılacak.

Ardından fetih suresi ile devam edecek olan programda sala okunacak ve kısa sureler ile program devam ettirilecek. Fatiha ve bakara sonrasında Profesör Doktor Ali Erbaş'ın önderliğinde edilecek dualar ile birlikte program sonlandırılacak. Yapılan bu açıklamalar ile birlikte Ayasofya için mevcut süreç belirlenirken, program sonunda kılınacak olan Cuma namazı ile birlikte Ayasofya'nın resmi açılışı 2020 tarihi itibari ile yapılacak ve bu tarihi resmi kayıtlara geçerek bir milat olacak.