Ülkemizi corona virüsü etkisi altına almasından sonra bir çok kişi panik olmaya başladı. Öyle ki özellikle bazı marketlerin depolarında mal kalmadı ve rafları neredeyse boşaldı. Bugün ortaya çıkan ve bir çok kişi tarafından paylaşılarak çoğalan belgede Sağlık Bakanlığının corona virüsü için yapacağı önlemler belirtilmekte ve altında ise yetkili bir kişinin imzası görülüyor. Bu belge ile bir çok kişi panik olmuş iken Sağlık Bakanlığı resmi duyuru yaptı ve bu belgeye inanınılması gerektiği belirtildi. Peki belgede neler vardı?

Belgede Neler Yazıyor?

Ortaya çıkan ve elden ele hızla yayılan belgede 23 Mart tarihi itibari ile eczane ve hastaneler hariç kurum binalarının kapatılacağı, marktlerin sadece haftada üç gün açık kalacağı, ibadet hanelerin kapatılacağı, AVM girişlerinin yasaklanacağı, spor salonlarının, kütüphanelerin, yüzme havuzlarının, eğlence mekanlarının kapatılacağı... gibi maddeler yer almaktaydı. Bir çok kişinin paniğe sebep olmasından sonra Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve belgenin yanlış olduğu belirtildi.

Belgedeki Bilgiler Yalanlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da ilgili belge Bakanlık tarafından yazılmadığı, asılsız ve gerçek dışı olduğu, ortaya çıkaran kişiler için hukuki işlemlerin başlatıldığı ve çoğaltılmasının yasak olduğu belirtilmiş olup gerçek bilgiler için Sağlık Bakanlığı duyurularının takip edilmesi gerektiği halka arz edildi.