Önceki dönemlerde askerlik yapan kişilerin polislik için başvuru yapması ya da eğitim için kayıt yaptırması mümkün olmazken, yeni düzenlemeler ile birlikte bu konuda kolaylık sağlanıyor. Resmi Gazete 'de 24 Nisan 2020 Cuma günü yayınlanan yeni düzenlemeler ile birlikte yürürlüğe giren yeni kriterler, askerlik döneminde olan kişilerin polis olmasını daha da kolaylaştıracak.

Yeni düzenleme neler getiriyor?

PMYO, PAEM ve POMEM polis alımlarında geçerli olduğu belirtilen yeni düzenlemeler şöyle;

PMYO, PAEM ve POMEM başvurularında istenen askerlik belgesi artık istenmeyecek. Bu bakımdan askerlik ile ilgili büyük bir engel adaylar için kaldırılmış olacak.  Mülakatlara giren ve daha sonrasında askerlik dönemi geldiği için askere giden adaylar için herhangi bir kayıt hakkı yapılmıyor, mülakatı geçmiş olanların dahi hakları yanıyordu. Bu yeni düzenleme, sadece askerliğini yapanlar için istisna getirdi. Bu kapsamda ise mülakatları geçen kişiler için kayıt hakkı getirildi. Aynı zamanda asker olduğu için eğitim kaydı yapamayan kişiler kayıt yaptırma ve askerliğini bitirdikten sonraki ilk eğitime katılma hakkı elde edecek.

Tüm bu düzenlemeler ile birlikte başarı puanlarına yönelik de işlem yapıldı. Buna göre disiplin puanının oranı arttırıldı. Daha önceden yüzde 20’lik bir etkisi bulunan disiplin puanının oranı yüzde 10 artırıldı ve yüzde 30 olarak belirlendi. Bu değişiklik ile birlikte bundan sonraki süreçte, disiplin puanı çok daha fazla önem kazanmış durumda.

Yeni alımlarda yoğunluk olabilir

Düzenlemeler ile birlikte PMYO, PAEM ve POMEM için başvuruların daha fazla olması bekleniyor. Uzun zamandan beri yapılması beklenen polis alımları, bu doğrultuda yoğun geçebilir.

Editör: TE Bilisim