Ülkemizin iç güvenliğini sağlamak için kurulmuş ve en önemli kuvvet komutanlıklarından bir tanesi olan Jandarma Özel Harekat (JÖH) açık askeri pozisyonları için çok sayıda personel alımları gerçekleştirmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı ilanları kurum tarafından hazırlanmakta olup resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna ilan edilmektedir.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında bilindiği üzere askerlik şartı aranmaktaydı. Ancak yeni düzenlenen şartlar ile bundan sonra askerlik şartı aranmayacak ve yaş şartıda esnetilecek.

ASKERLİK ŞARTI KALKTI! YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında artık askerlik terhis şartı aranmayacaktır. Bilindiği üzere eski ilanlarda askerliğini yapıyor ya da yapmış ve üzerinden 3 yıl geçmemiş şartı aranmaktaydı. Artık bu şart kaldırılmış oldu.

Yine yaşa takılanlara da müjdeli haber geldi. Normalde 25 yaşını doldurmamış olmak şartı aranırken yaş şartı 2 yaş daha esnetildi ve 27'ye yükseltildi. Bundan sonraki alımlar askerlik şartsız ve yaş şartı esnetilerek ilan edilmesi beklenmektedir.

Henüz alım ilanı yayımlanmadı ancak sene sonuna kadar 3 bin civarı jandarma askeri personeli alımı yapılması beklenmektedir. Yeni ilanlar yayımlandığında İşin Olsa aracılığı ile sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim