Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere açık pozisyonları için sıklıkla askeri personel alım ilanlarını yayımlamaktadır. Profesyonel orduya geçiş süresinde Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak biline kuvvet komutanlıklarının tamamı personel alımlarını gerçekleştirmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında askerlik şartı aranmaktaydı, terhis olanların en fazla 3 yıl önce terhis olması istenmekte ve yaşının 25'i doldurmamış olması gerekmekteydi. Ancak çıkarılan yasa ile JGM'nin askeri personel alımlarında yaş şartı esnetildi ve askerlik şartının da kaldırıldığı müjdelendi. Buna göre askerlik şartsız askeri personel alımı ilanı yayımlanacak.

ASKERLİK ŞARTI ARANMAYACAK

Jandarma Genel Komutanlığının bundan sonra yayımlayacağı ilanlarda askerlik şartını aramayacağı biliniyor. Ancak henüz askerlik şartsız ilan yayımlanmadı. İlan yayımlandığında İşin Olsa aracılığı ile sizlere bilgi vereceğiz.

YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Jandarma Genel Komutanlığının alım yaptığı Asayiş Jandarma ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) sınıfları için 25 yaşını doldurmamış şartı aranmaktaydı ve bu şartta 2 yaş daha yükseltilerek 27'ye çıkarıldı.

Jandarma Genel Komutanlığının 2017 yılının sonuna kadar 3 binden daha fazla uzman erbaş, çavuş sınıfları için personel alımı yapması bekleniyor. Askeri personel alımı ilanı hazırlanıp kamuoyuna duyurulduğunda sizlerde İşin Olsa aracılığı ile ilk haberdar olabilirsiniz.

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASI ÇIKTI!