Grup Konuşmasında Asgari Ücret Önerisi Geldi

Geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin grup toplantısında konuşma yapan ve konuşmasının bir bölümünü asgari ücrete ayıran Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 460 TL'lik bir zam alması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu aynı zamanda refah payının da çalışanlara aktarılması konusunda fikrini dile getirdi.

“Asgari Ücret Zammı Yüzde 22,8 Olmalı!”

Asgari ücret için belirlenen yüzdelik artış yüzde 22,8 olması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Türkiye şartları dahilinde ekonomik anlamda kalkınmanın da bu sayede yaşanabileceğini belirtti.,

Türkiye'de her alanda yüzde 22.8 oranında zam yapıldığını ve bu nedenle de asgari ücrette de benzer bir şekilde artış yapılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, aynı zamanda sendikaları da konu ile ilgili takipte olmayan çağırdı.

Yapılan bu açıklamalar sonrasında özellikle asgari ücretin %22'lik bir zam alması halinde ve refah payının desteklenmesi durumunda oldukça uygun seviyelere çıkacağı net bir şekilde görülebilir. Fakat konuşmalar ve bugüne kadar yaşanan olaylar dahilinde artışın %7 ile %10 arasında olması bekleniyor. Sendikaların talepleri bu yüzdelik dilimlerden çok daha fazla olsa da gerekli olan düzenlemelerin yapılması beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim