Arnavutluk 6,4 büyüklüğünde yaşanan depremle sarsıldı. Bölgede çok sayıda ev hasar görürken, 27 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye’den AFAD ekiplerinin de yardım için ülkeye gittiği belirtildi. Çevre ülkelerden yapılan yardımlarla birlikte ülkede deprem yaraları sarılmaya çalışılırken bir artçı deprem daha gerçekleşti.

Artçı Şok 5,6 Büyüklüğünde Oldu  

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre yaşanan artçı depremler bölgeyi etkilemeye devam ediyor. Son yaşanan artçı deprem 5,6 büyüklüğünde olurken, büyük deprem bölgede panik yarattı.

Bilanço Artıyor!

27 kişinin yaşamını yitirdiği depremlerde resmi verilere göre 658 kişi yaralandı. Yaralıların 8’inin durumunun ağır olduğu açıklandı. Deprem alanlarındaki çadırlarda yaşam sürdürülmeye çalışılırken, ülkede ulusal yas ilan edildi.

Arnavutluk Depremi Türkiye'yi Etkiler Mi?

Türkiye’de ise gündem, “Arnavutluk depreminin Türkiye'yi etkiler mi?” oldu. Uzmanlara yöneltilen Türkiye’de de depremi tetikler mi? sorusunda ise risk olduğu belirtildi. BU konuda en kritik açıklama ise Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den geldi. Türkiye’ye yakın bölgede yaşanan depremlerin Ege ve Afrika üzerinde bulunan fay hatlarına etki yapacağını belirten Sözbilir, bu depremler nedeniyle Türkiye’deki kollarda hareketliliğin olabileceğini söyledi.