Ülkemizde birçok anne bulunmakta olup bu annelerin çalışma yaşamında devam etmesi adına hükümetin destekleri son hızla devam ediyor. Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği kampında müjdeli haber verildi ve artık kamuda çalışan annelerin de doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkının memur ailelerine de tanınması hakkında bir çalışma olduğu konusu gündeme geldi. Bunun yanı sıra bugün açıklanan haberde ise sigortalı olarak annelere her ay 650 TL destek sağlanması planlanıyor.

Kamuda Çalışana Esnek Çalışma Saatleri Geliyor

AK Parti kampında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sorulan esnek çalışma saatleri hakkında “Neden hala hayata geçmedi?" sorusuna yönelik Bakan Selçuk da memurların yaklaşık yüzde 48'inin 6 yaşından küçük çocuğu olduğunu ve bu ailelerin yarı zamanlı çalışacak olmasının kamuda sıkıntı oluşturabileceğini ifade etti. Buna göre hazırlanan taslağa göre yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımında kadın ya da erkek memur ayrımı yapılmaması bekleniyor.

Sigortalı Annelere 650 TL Verilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AB delegasyonu ortak iş birliği kapsamında yürütülen projeilk olarak 7 ilde uygulamaya konulacak olupannelere 24 ay boyunca destek sağlanacağı açıklandı. Aynı zamanda Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacağı Bakan Selçuk’un açıklamalarında yer aldı.

Editör: TE Bilisim