Her ne kadar işsiz sayısı her geçen sene artıyor olsa da nitelikli personellerin alımları her sene artıyor. Yenibiris sitesinin verilerine baktığımız da Ankara'da ikamet eden 4 Bin kişinin işe alınacağını öğrendik.

İşsizliğin hızla artması, iş verenlerin daha seçici davranması gibi sorunlardan dolayı kariyer.com yenibiris.com gibi projeler internet dünyasına adım atmıştır. Bu sanal portallar üzerinden iş arayan bireyler kendi bilgileri ile kendilerine özel profiller açmakta ve burada niteliklerine uygun olarak iş imkanlarını değerlendirmektedirler. Firmalar bu sitelere iş veren olarak üye olmakta ve buralara açıkta olan pozisyonları yazarak alınacak personellerde istenilen özellikler hakkında bilgi vermektedir. Söz konusu bu tür siteler sayesinde her sene binlerce kişi kendi niteliğine uygun iş bulabilmektedir. İş bulma sitelerine en çok rağbet İstanbul ve Ankara'dan gelmektedir. Gerek iş veren gerekse iş arayanlar en çok bu şehirler üzerinden iş arama ve iş kayıtlarını yapıyorlar. Yenibiris.com verilerine baktığımızda Ankara'da 4 bin kişinin işe alınacağını öğrendik.

Özel kurumlarda çalışmak üzere inşaat ve bilgisayar alanında çok sayıda iş alımı bulunmaktadır. Özellikle geleceğin en iyi yatırımı internet olarak bilindiği için pek çok yazılım firması yazılım ya da kodlamalardan çok iyi anlayan bilgisayar mühendislerini işe almaktadır. İnşaat firmalarınında her sene arttığını gördüğümüzden dolayı bu alanda yeni iş imkanlarının doğmasını pek garipsemedik. Bunun yanı sıra özel okulların öğretmen alım ilanlarıda bir hayli artmış durumda. Son zamanlarda sesli aramaların artması ve reklamların bu bağlamda yapılması ile birlikte Çağrı Merkezi mezunlarında çok sayıda iş imkanı sağlanmaktadır.
Editör: TE Bilisim