Ağustos Ayında Memur ve Emekliler Hükümetten Ne İsteyecek?

Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşmeleri milyonlarca memur ve memur emeklisi dört gözle bekliyor. Ağustos ayında yapılması planlanan görüşmelerde memurların ve memur emeklilerinin alacağı zamlar karara bağlanacak. Aynı zamanda bu görüşmelerde memurların özlük haklarına ilişkin de pek çok karar alınması bekleniyor. Ağustos ayı toplu görüşmelerinde hem kamu çalışanlarının hem de emeklilerin taleplerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Bu talepler içerisinde disiplin cezalarının affından, emeklilere promosyon ve aile yardımı verilmesine kadar bir çok konu gündemde. Milyonlarca çalışan ve emekli toplu sözleşmeden çıkacak kararı heyecan içerisinde bekliyor. Tabi beklentinin yanında alınacak kararların çalışanların yayına olması da temenni ediliyor.

Memur-Sen geçtiğimiz hafta Kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin taleplerini Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e iletmişti. Bu konu hakkında açıklama yapan Bakan Çelik ise ifade edilen konu ve taleplerle ilgili olarak çalışma yürüttüklerini ve çalışma sonucunda alınan kararların Memur-Sen’e mutlaka iletileceğini dile getirdi.

15 Ocak 2015 tarihinden sonra memur olanların da bir dereceye getirilmesi taleplerin başında yer alıyor. Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan güzel haberler gelmişti. Uzun zamandır gündeme getirilmekte olan ek derece talebi konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara da 1 derece ek derece verilmesi konusunda prensip kararı aldıklarını belirtmişti. Hatta başbakan Ahmet Davutoğlu seçimden sonra atacakları ilk adımların bu yönde olacağını dile getirmişti. Ağustos ayında yapılacak olan toplu görüşmelerin ardından çıkan sonuçları yine buradan sizlerle paylaşacağız.