Ülkemizde en çok atama yapan kamu kurumlarından bir tanesi olarak biline Adalet Bakanlığı her sene ya da maksimum iki yılda bir infaz koruma memuru eski ismi ile gardiyan alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanları Adalet Bakanlığının, Hazine ve Maliye Bakanlığından onayı ile yapılmakta olup 2020 yılı lisans KPSS sınavı açıklanmadan kamuoyuna gardiyan alımı yapılacağına yönelik bilgi gelmişti. Buna göre gardiyan alımına lisans KPSS sınavının da açıklanması ile ramak kaldı. Peki alım ilanı ne zaman yayımlanacak, tarih belli oldu mu?

Aralığın Son Haftası Söylentileri

Sosyal medyada gelen yorumlara göre Adalet Bakanlığının lisans KPSS'nin açıklanmasını beklediğine yönelik iddialar gelmişti ve dün itibari ile KPSS lisans sonuçları açıklandı. Buna göre lisans mezunları şu andan itibaren gardiyan alımları gerçekleştiğinde 2020 KPSS ile atanabilecek fakat ön lisans ve ortaöğretim KPSS henüz yapılmadığı için şu an ilan yayımlandığında ön lisans ve ortaöğretim mezunları 2018 KPSS ile atanacaktır. Bu sebepten dolayı Aralık ayının son haftasının beklenebileceği söyleniyor.

En Son Ortaöğretim Yapılacak!

ÖSYM tarafından lisans KPSS sonuçları açıklandı, ön lisans KPSS 26 Kasımda yapılacak ve ortaöğretim KPSS'nin ise Aralık ayının son haftasında açıklanacağı ön görülüyor çünkü sınav 22 Kasımda yapılacak. Buna göre en son ortaöğretim mezunlarının gireceği KPSS'de açıklandıktan sonra Adalet Bakanlığı tarafından yeni dönem infaz koruma memuru İKM eski ismi ile gardiyan memuru alımı yapılabilir ve KPSS 70 ile üzerinde puan alan adayların müracaatlarının alınması ön görülmektedir. Eğer daha önce ilan yayımlanır ve gardiyan alımı yapılırsa ilk haberdar olmak için hemen aşağıdaki linklerden bizleri takip edebilirsiniz.